Холодец с петушком

9 годин
10 порцій
Улюблений холодець у класичному виконанні - смачна традиція новорічного столу :) Ми пропонуємо готувати варіант на свинячих ніжках з півником або індички стегна.
Купити Півник на холодець / Петушок на холодец
Півник на холодець / Петушок на холодец

Свіжий півник для приготування бульйону чи холодця.

1800 гр 655.00 грн

2 отзыва

Купити Свинячі ніжки для холодця / Свиные ножки для холодца
Свинячі ніжки для холодця / Свиные ножки для холодца

Свинячі ніжки (копитця) для найсмачнішого та ідеального холодця. Одне копитце важить 300-400 грам.

2 шт. 98.00 грн

1 отзыв

Купити Хрін з буряком / Хрен со свеклой
Хрін з буряком / Хрен со свеклой

Домашній хрін з буряком - чудове доповнення до свіжого сала, домашньої ковбаски, запеченої буженини ...до всіх м'ясних страв і абсолютно незамінний, коли на столі є холодець.

200 мл. 80.00 грн

Купити Соль морская (шефф)
Соль морская (шефф)

Морскую соль добывают естественным путем и по сравнению с обычной, в ней присутствует значительно большее количество минералов, в том числе очень важный для нашего региона Йод.

25 гр 8.00 грн

Купити Корінь петрушки / Корень петрушки
Корінь петрушки / Корень петрушки

Корінь має солодкуватий смак, схожий на моркву і селеру, і приємний аромат. Ідеальна приправа для перших страв та овочевих рагу.

200 гр. 102.00 грн

Купити Цибуля ріпчаста / Лук репчатый
Цибуля ріпчаста / Лук репчатый

Цей домашній цибулька вирощена в чистій місцевості на чорноземах з використанням натурального підживлення, без хімії.

800 гр. 40.00 грн

2 отзыва

Купити Морква з фермерського господарства Іванівка / Морковь из фермерского хозяйства Ивановка
Морква з фермерського господарства Іванівка / Морковь из фермерского хозяйства Ивановка

Один з найкращих сортів моркви, із соковитою м'якоттю та відмінним смаком. Дуже високий вміст каротину!

800 гр. 55.00 грн

5 отзывов

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2-3 шт. свинячі ніжки
  • 1 кг півник (індичкове стегно)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 корінь петрушки або пастернаку або шматок селери
  • 1 головка часнику
  • 3-4 гілочки селери
  • 3-4 гілочки петрушки
  • чорний перець горошком
  • запашний перець горошком
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • хрін або гірчиця для подачі

ІНСТРУКЦІЯ:

Ретельно промийте і покладіть свинячі ніжки у велику, бажано вертикальну, каструлю. Залийте 5 л холодної води та поставте на помірний вогонь. Як тільки вода закипить, зменште вогонь до мінімуму і почніть знімати з поверхні піну та жир. Як тільки утворення піни закінчиться, додайте цибулю, розрізані навпіл коріння, гілочки селери, стебла петрушки, горошини чорного та запашного перцю. Варіть без кришки при ледве помітному кипінні протягом 3-4 годин.

Наріжте м'ясо півня (черепне стегно) шматками, складіть в миску або каструлю і залийте окропом. Залишіть на 3-5 хвилин.

Злийте окріп і перекладіть м'ясо в каструлю з ніжкою. Продовжуйте варити холодець ще 3-4 години. Якщо потрібно, знімайте піну. За час варіння вода має випаруватись приблизно на половину. За півгодини до закінчення варіння злегка посоліть.

Процідіть гарячий бульйон через серветку, змочену у холодній воді. Поставте в таз із холодною водою, щоб прискорити охолодження.

Відокремте м'ясо зі свинячих ніжок, м'якоть півня відокреміть від кісток і розберіть на волокна або наріжте. Дрібно наріжте листя петрушки, змішайте з м'ясом, посоліть і поперчіть. Суміш має здаватися надмірно приправленою. Розкладіть м'ясо в латку або порційні форми.

Часник подрібніть і покладіть у вистелену серветкою друшляк, розрівняйте. Зніміть жир із поверхні бульйону. Розігрійте бульйон, посоліть до смаку і процідіть його через часник. Залийте м'ясо бульйоном, остудіть до кімнатної температури і поставте в холодильник застигати.

Приємного!